KENDİSİ GİBİ OLAN ADAM SERGEN YALÇIN

   Sergen Yalçın 5 kasım 1972'de İstanbul'da doğdu.Futbola 10 yaşında Beşiktaş altyapısında başladı.Serpil Hamdi Tüzün onu uzun bir altyapı macerasından geçirdi.Sergen Yalçın eşsiz bir yetenekti.Söylenenlere göre Sergen Yalçın'ın altyapı maçlarında attığı her frikik gol olurmuş.Yani boşu yokmuş.1989'da Türkiye Genç takımlar Şampiyonluğunu kazanan Beşiktaş takımının yıldızı tabii ki de Sergen'di.Sergen Yalçın çok teknik ve yüksek oyun zekasına sahip bir oyuncuydu.Fakat bazı kötü tarafları vardı.Örneğin Sergen'in at yarışı sevdası henüz 11 yaşında başlamış.A takımla idmanlara çıkmaya başladığında yöneticiler tarafından tecrübeli oyuncu Gökhan Keskin'e emanet edilmiş.Gökhan Keskin diyor ki:''Aradan 1 hafta geçtikten sonra bir de baktım ki ben,Sergen ve Metin  oturmuş at yarışı kuponu dolduruyoruz.

  Sergen Yalçın Beşiktaş A takımına çıktığında
takım üst üste 2 kere Şampiyon olmuş 3. için savaşıyordu.Sergen son 6 haftadaki 6 maça da ilk 11'de başladı.Şampiyonluğu ilan ettikleri maç olan        4-3'lük Galatasaray maçında 2. golü attı.Böylece Beşiktaş üst üste 3. ve lig tarihinde ilk kez namağlup Şampiyon oldu.1993 yılında Akdeniz oyunlarında altın madalya kazanan kadronun yıldızlarından biriydi.31 Ağustos 1994'te Makedonya ile oynanan dostluk maçında ilk kez milli formayı giydi.

  93-94 sezonunda teknik direktör Christoph Daum ile idmanlardaki performansı nedeniyle sorunlar yaşasa da Daum'un vazgeçilmezlerinden biriydi.Sergen Yalçın hırslı bir futbolcu olmadığını kendisi de itiraf ediyor.O oldukça rahat bir adam.Taktik idmanları umarsamayan sadece maç olsa da oynasak diyen biriyde Sergen hem de tüm futbol hayatı boyunca.O her zaman sezon başı kamplarına ya geç gelir ya da hiç gelmezdi.Anlıyacağınız kadarıyla o hiç bir zaman bu işi hırsla yapmadı.Olmadığı biri gibi görünmedi o hep Sergen Yalçın'dı.Her şeye rağmen  o sezon 24 maçta 8 gol ve 4asistlik bir performans sergiledi ve Şampiyon oldu.Bu onun gibi yetenekli biri için oldukça kötü olsa da bir futbolcu için idare ederdi.

 Fakat Sergen'in isteksiz tavırları yüzünden Daum'la araları durulmuyordu.Bir şampiyonlar ligi eleme maçı öncesi Daum Sergen'i çağırıp şöyle dedi:Bu maçı kaybedersek Beni gönderirler ama beni gönderirlerse seni de burada barındırmam.Sergen'in cevabı ise netti:Merak etme sen burada yolcusun be hancı.Evet Daum gönderildi o yolcuycu ama Sergen'de yolcuydu.4-1 kaybedilen bir Samsunspor maçından donra Beşiktaş yönetimi Sergen'i satılığa çıkardı.Sergen'in yeni durağı İstanbulspor oldu.Sergen Yalçın İstanbulsporla iyi bir sezon geçirdi ligi 4. bitirdiler fakat o burada mutlu değildi.Sezon sonunda Siirtspor Sergen'in bonservisini aldı ve Fenerbahçe'ye kiraladı.Aslında Sergen'i Galatasaray da istemişti ama o Fenerbahçeyi tercih etti ilerleyen yıllarda bu seçimden pişman olduğunu kendisi de belirtti.O yıllarda Galatasaray Avrupa'da büyük başarılar kazanmıştı eğer Sergen Galatasaray'a gitseydi ordan bir Avrupa kulübüne transfer olabilirdi.Nitekim Sergen Yalçın Fenerbahçe'de de rahat durmadı ve onun kiralık sözleşmesi feshedildi.1999-2000 sezonunun devre arasında Galatasaray'a kiralandı.Statü gereği sezon başında Fenerbahçe ile Avrupa maçlarına çıktığı için Uefa Kupasını kazanan kadroda yer almadı fakat sezon sonu 3. lig şampiyonluğunu yaşadı.Sezon sonu kiralık kontratı biten Sergen Yalçın Galatasaray ile devam etmedi.

 Yeni sezonda adresi Trabzonspor oldu.4 büyük takımda da forma giyen ilk oyuncu oldu.Fakat Trabzon Sergen'i Sergen'de Trabzon'u sevemedi.Sezon sonu geldiğinde Siirtspor'la
sözleşmesi biten Sergen Yalçın sırf yaz kampına katılmamak için sezonun başlamasına 1 hafta kalana kadar hiçbir kulüple görüşmedi.2 ay boyunca yedi içti yattı.Hagi'nin emekli olmasıyla bir 10 numara arayan Galatasaray'ın 1 yıllık teklifini kabul etti.O sezon Sergen'in kariyer Sezonuydu.Bunu o yıl Kumarhanelerîn kapatılmasıyla açıklayabiliriz ve Sergen Yalçın'ı yargılamayan bir hocası olmasıyla.Lucescu Sergen için hep önemli bir hoca olmuştur.Sezon sonu geldiğinde Sergen 4. kez Lig Şampiyonu oldu.Fakat Sergen Yalçın sezonun sonuna doğru çapraz bağ sakatlığı geçirdi.Bu sakatlık onun Dünya 3.sü olan kadroda yer almasını engelledi.

 Yeni sezonda Beşiktaş'a imza attı onla beraber hocası Lucescu'da Beşiktaş'taydı artık.Sergen 100.yılında Beşiktaş'a bir şampiyonluk armağan etmek istiyordu ve bunun için ilkdefa idmanlarını aksatmadı.Hırs yaptı ve sezon sonunda Beşiktaş Şampiyon olmuştu hem de Sergen'in attığı golle.Kariyerindeki 5. ve son Lig Şampiyonluğunu Beşiktaş'la yaşadı.Beşiktaş'ta 3 sezon daha kaldı.Kontratı bittiğinde Sergen Yalçın 34 yaşındaydı.


 2006-2007 yılınca Etimesgut Şekersporla anlaştı.Sözleşmeye koydurduğu özel maddeler sayesinde Sergen artık idman yapmıyor hatta İstanbul'da yaşamaya devam ediyor,sadece hafta sonu maç için takıma katılıyordu. Sergen burada bile kadro dışı kalmayı başardı. Ertesi sezon Eskişehirspor'la anlaştı.Orada adeta bir hayaletti.Berbat geçen bir sezonun ardından 2008 yılında Sergen Yalçın emekli oldu.

O hiçbir zaman iyi bir Futblcu olmaya uğraşmadı,O sadece kendi oldu.Onu sevenler kendisi olduğu için sevmeyenler ise yine kendisi olduğu için sevmedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mercedes Mon Amour (Sarı Mercedes) 1993 Film İncelemesi

Wall Street (1987) Film İncelemesi

Scent Of A Woman (1992) İnceleme